Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη αντίδραση Ε.Ε. και ΗΠΑ στην αυστηροποίηση των κινεζικών κανόνων εισαγωγής τροφίμων

Έντονη αντίδραση Ε.Ε. και ΗΠΑ στην αυστηροποίηση των κινεζικών κανόνων εισαγωγής τροφίμων
Μάλιστα, οι υψηλές προδιαγραφές της Κίνας για τα τρόφιμα που εισάγονται δεν θα ισχύουν για τα κινεζικά τρόφιμα, τα οποία φαίνεται πως δεν πειράζει να παράγονται σε υγειονομικά υποδεέστερες συνθήκες
Την έντονη αντίδραση των αρχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ προκάλεσε η απόφαση της Κίνας να καταστήσει αυστηρότερες τις προϋποθέσεις εισαγωγής τροφίμων από τον Οκτώβριο του 2017.
Συγκεκριμένα, η Κίνα αποφάσισε, ότι όλα τα τρόφιμα - από μακαρόνια και καφέ, μέχρι μπισκότα - θα πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικά υγειονομικής καταλληλότητας, ακόμα και όσα θεωρούνται χαμηλού κινδύνου τρόφιμα.
Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές επιδιώκουν να κλιμακώσουν τις επαφές τους στην Κίνα για το ζήτημα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, καθώς υποστηρίζουν, ότι οι νέοι κανόνες που επιβάλλει η χώρα στην εισαγωγή τροφίμων θα αυξήσει δραματικά το κόστος για τους προμηθευτές τροφίμων της σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πιθανό ότι θα τους προκαλέσει μεγάλο επιμελητειακό πρόβλημα.
Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, οι αντίστοιχες αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Κίνα στην εισαγωγή τροφίμων ισχύουν αποκλειστικά για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κρέατα και άλλα αναλώσιμα αγαθά.
Μάλιστα, οι υψηλές προδιαγραφές της Κίνας για τα τρόφιμα που εισάγονται δεν θα ισχύουν για τα κινεζικά τρόφιμα, τα οποία φαίνεται πως δεν πειράζει να παράγονται σε υγειονομικά υποδεέστερες συνθήκες.
Οι εισαγωγές τροφίμων και ποτών στην Κίνα έχουν αυξηθεί με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια και πλέον αναμένεται ευρέως, ότι το 2018 η χώρα θα αναδειχθεί ο μεγαλύτερος καταναλωτής εισαγόμενων τροφίμων στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης