Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα 200 άτομα στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία για τη μάχη κατά του ISIS

Reuters: Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα 200 άτομα στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία για τη μάχη κατά του ISIS
Οι 200 εκπαιδευμένοι άνδρες θα προστεθούν στους 300 των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στη Συρία
Οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα 200 άτομα επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό στη Συρία για να βοηθήσουν στην εκστρατεία απώθησης του ISIS από τη Ράκα, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον Αμερικάνο υπουργό Άμυνας Ash Carter.
Μιλώντας στο Μπαχρέιν σε μία συνέντευξη τύπου για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, ο Carter ανέφερε ότι οι 200, μεταξύ των οποίων είναι και εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων, σύμβουλοι και ομάδες για εκρηκτικά, θα ενωθούν με τα 300 άτομα των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στη Συρία.
"Αυτοί οι ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι άνδρες θα ενωθούν με τους 300 των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στη Συρία για να συνεχίσουν να οργανώνουν, να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν τις τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις, έτσι ώστε να κερδίσουν τη μάχη με το ISIS" ήταν τα λόγια του Carter.
Πρόσθεσε δε, ότι η Ρωσία και ο πρόεδρος Bashar al - Assad "το μόνο που έκαναν ήταν να υποδαυλίσουν τον εμφύλιο πόλεμο και να προκαλέσουν περισσότερο πόνο στον συριακό λαό".
Στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ο Assad έχει τη στήριξη του Ιράν, της Ρωσίας και μερικών Σιιτών μαχητών, ενώ οι περισσότεροι Σουνίτες αντάρτες υποστηρίζονται από την Τουρκία, τις μοναρχίες του Κόλπου και τις ΗΠΑ.
Μία δευτερεύουσα σύγκρουση βάζει όλους τους παραπάνω σε έναν πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος επεκτείνεται και στο Ιράκ.
Η ιρακινή πόλη της Μοσούλης και η Ράκα της Συρίας είναι τα δύο προπύργια του Ισλαμικού Κράτους και ανακαταλαμβάνονται μετά τη διαφαινόμενη ήττα των Σουνιτών τζιχαντιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης