Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2017

Le Monde: Επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2017
Το γαλλικό κράτος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 13 Νοεμβρίου 2015, όταν έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι
Η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου να παραταθεί ως τις 15 Ιουλίου 2017 η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015, γράφει η Le Monde.
Οι λόγοι που ώθησαν την κυβέρνηση της Γαλλίας σε αυτή την απόφαση είναι ότι παραμένει η τρομοκρατική απειλή, όπως υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve σε ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.
Το κείμενο θα εξεταστεί την Τρίτη 13/12 στην Εθνική Συνέλευση και την Πέμπτη 15/12 στη Γερουσία.
Ο Francois Hollande ανακοίνωσε στα μέσα Νοεμβρίου 2016 ότι θέλει να επεκτείνει αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που υιοθετήθηκε μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, ως τις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο - Μάιο του 2017, εξαιτίας της απειλής για την ασφάλεια.
Η κατάσταση έκακτης ανάγκης που τελειώνει στα μέσα Ιανουαρίου 2017, έχει πάρει παράταση τέσσερις φορές μέχρι στιγμής και μάλιστα ομόφωνα.
Η παραίτηση της κυβέρνησης του Manuel Valls στις 6 Δεκεμβρίου σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες οι αρχές θα πρέπει να έχουν αποφασίσει πρόωρα για την παράταση.
Οι επικριτές της συγκεκριμένης πρακτικής αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα μέτρο αναποτελεσματικό και το οποίο περιορίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης