Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni επικρατέστερος για πρωθυπουργός - Αύριο η απόφαση του ΠτΔ

tags :
Ιταλία: Ο υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni επικρατέστερος για πρωθυπουργός - Αύριο η απόφαση του ΠτΔ
Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella ολοκληρώνει απόψε τις διαβουλεύσεις του 
Ως επικρατέστερος αντικαταστάτης του Matteo Renzi στη πρωθυπουργία της Ιταλίας θεωρείται ο υπουργός Εξωτερικών, Paolo Gentiloni, αν και δεν έχει κλείσει ακόμη τίποτα.
Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella ολοκληρώνει απόψε τις διαβουλεύσεις του και σήμερα αργά το βράδυ ή, το πολύ, μέσα στην αυριανή ημέρα πρόκειται να λάβει την απόφασή του.
Εκτός από το όνομα του Gentiloni, συνεχίζουν να ακούγονται και εκείνα του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, και του υπουργού Πολιτισμού Dario Fragenscini, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον Matteo Renzi.
Την ίδια ώρα, η αριστερή εσωκομματική μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος ζητά, διαμέσου του βουλευτή Roberto Speranza, "να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ανανέωσης, να γίνει ξεκάθαρη μια στροφή", σε ό,τι αφορά τη σύσταση της νέας κυβέρνησης.
Να μην εκπροσωπηθούν, δηλαδή, στη νέα κυβερνητική ομάδα, μόνον οι συνεργάτες και βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι πρόσκεινται στον Renzi
Ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς και απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Angelino Alfano, τέλος, μετά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι "ή συγκροτείται μια οικουμενική κυβέρνηση, ή θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της η σημερινή κυβέρνηση Renzi".
Το "πολιτικό παζλ" πρέπει, προφανώς, ακόμη να συντεθεί, έστω και αν ο πρόεδρος Mattarella γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, και θέλει να αποφευχθεί, πάση θυσία, τυχόν πολιτική και οικονομική αστάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης