Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schröder (Γερμανία): Το SPD πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στις εκλογές του 2017

Schröder (Γερμανία): Το SPD πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στις εκλογές του 2017
Ανοικτές οι κυβερνητικές εναλλακτικές μιας κοκκινο-κοκκινο-πράσινης (SPD-Die Lίnke-Die Gruenen) κυβέρνησης 
Υπέρ ενός κοκκινο-πράσινου συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Αριστεράς (Die Lίnke) και Πρασίνων (Die Gruenen), τάσσεται ο πρωην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schröder μετά τις γερμανικές εθνικές εκλογές του 2017.
Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche (WiWo) ο πρωην καγκελάριος υποστήριξε ότι «το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) πρέπει να κατέβει στις εκλογές με την αξίωση να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Βρίσκω σωστό να αφήσει ανοικτές κυβερνητικές εναλλακτικές, άρα και την επιλογή μιας κοκκινο-κοκκινο-πράσινης (SPD-Die Lίnke-Die Gruenen) κυβέρνησης, εάν είναι μπορεί να γίνει με λογικό τρόπο.
Για το σκοπό αυτό, πρέπει η Αριστερά να πάρει αποστάσεις από ορισμένες μη ρεαλιστικές απαιτήσεις, ιδίως σε θέματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής».
Επέκρινε ακόμη με σκληρά λόγια την καγκελάριο A. Merkel, λέγοντας ότι τροφοδοτεί τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.
«Αυτά που συζητήθηκαν στο συνέδριο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την εφαρμογή μιας πιο αυστηρής προσφυγικής πολιτικής λίγο έχουν να κάνουν με την "κουλτούρα της φιλοξενίας" τους του 2015.
Η γερμανική προσφυγική πολιτική υπήρξε επί μακρόν μονομερής και επίσης χωρίς σχέδιο», είπε ο πρώην καγκελάριος.
Κατά τον Schröder, ήταν μεν ορθό το ότι η καγκελάριος Merkel άνοιξε τα σύνορα όταν της ζήτησε βοήθεια η αυστριακή κυβέρνηση, το λάθος εν τούτοις ήταν ότι θεώρησε την κατάσταση αυτή μόνιμη αντί να την θεωρήσει προσωρινή εξαίρεση.
Τώρα, λόγω της κριτικής που ασκεί το κόμμα της, η Merkel προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να επιστρέψει είτε στην κανονικότητα, είτε να ακολουθήσει μια αυστηρότερη προσφυγική πολιτική από αυτήν η οποία εφαρμοζόταν πριν από το άνοιγμα των συνόρων.
«Όταν όμως διορθώνει κανείς μια πολιτική με τόσο ριζικό τρόπο, πρέπει να το παραδεχτεί δημόσια, διότι διαφορετικά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στους εκλογείς», όπως τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης