Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Βουλευτικές εκλογές με φαβορί τους Σοσιαλδημοκράτες - Στις κάλπες 18,9 εκατ. ψηφοφόροι

Ρουμανία: Βουλευτικές εκλογές με φαβορί τους Σοσιαλδημοκράτες - Στις κάλπες 18,9 εκατ. ψηφοφόροι
Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα 12/12
Βουλευτικές εκλογές στη σήμερα Ρουμανία και συνολικά 18,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται  να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους 466 βουλευτές και γερουσιαστές.
Ήδη, τα περίπου 19.000 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 417 στο εξωτερικό, άνοιξαν τις πόρτες τους στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 21:00.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι βουλευτικές εκλογές ενδέχεται να σηματοδοτήσουν την επιστροφή στην εξουσία των Σοσιαλδημοκρατικών, αφού το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), που υποστηρίζεται κυρίως από τους αγρότες και τους πιο ηλικιωμένους, εμφανίζεται φαβορί για να κερδίσει και μάλιστα συγκεντρώνει το 40% της πρόθεσης ψήφου.
Το 35% με 40% των ψήφων συγκεντρώνει το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) και η Ένωση Σώστε τη Ρουμανία (USR).
Υπενθυμίζεται ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα,  κατηγορήθηκε για διαφθορά, ενώ αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2015 μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου που κόστισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους εξαιτίας της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας.
Από τότε τη χώρα κυβερνούν τεχνοκράτες υπό τον πρώην Επίτροπο Ντάτσιαν Σιόλος και την υποστήριξη της κεντροδεξιάς.
Ωστόσο, το ποσοστό  αποχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό και να φτάνει το 60%, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα 12/12.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης