Διεθνή

Τουρκία: Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε στη χώρα – Kurtulmus: Το PKK μπορεί να ευθύνεται για την επίθεση

Τουρκία: Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε στη χώρα – Kurtulmus: Το PKK μπορεί να ευθύνεται για την επίθεση
Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε στην Τουρκία
Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε στην Τουρκία, ενώ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Numan Kurtulmus δήλωσε ότι το PKK μπορεί να ευθύνεται για την διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10/12 στην Κωνσταντινούπολη.
Ειδικότερα, ο Numan Kurtulmus σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ενδέχεται να ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, που άφησε πίσω της 29 νεκρούς και 166 τραυματίες.
Όπως είπε, «τα στοιχεία δείχνουν το PKK.
Πρόκειται ξεκάθαρα για σχεδιασμένη επίθεση.
Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα οριστικό ακόμη», εξήγησε.
Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk υπογράμμισε ότι οι χώρες που απέστειλαν μηνύματα καταδίκης της επίθεσης θα πρέπει επίσης να δείξουν αλληλεγγύη στη μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας.
Στο μεταξύ στη χώρα σήμερα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.
Ο πρωθυπουργός Binali Yıldırım έχει ζητήσει οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Erdogan ανέβαλε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Καζακστάν,  όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, ενώ χαρακτήρισε τις εκρήξεις τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο την αστυνομία και τους πολίτες.
Πάντως, μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης