Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο προεδρικό μέγαρο ο Gentiloni – Έλαβε εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Στο προεδρικό μέγαρο ο Gentiloni – Έλαβε εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Τον προσκάλεσε ο πρόεδρος Matarella την Κυριακή στο προεδρικό μέγαρο
(upd) Εντολή σχηματισμού από τον Ιταλό πρόεδρο Sergio Matarella έλαβε ο  Paolo Gentiloni.
Η εντολή εδόθη σήμερα από τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Sergio Matarella, στη διάρκεια της συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας, ο ιταλός πρόεδρος Sergio Matarella έδωσε την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Paolo Gentiloni.
Έτσι, ο Paolo Gentiloni θα ξεκινήσει άμεσα κύκλο επαφών με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, για να συγκροτήσει κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι 62χρονος Paolo Gentiloni  είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών, και κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε γνωστό δημόσιο κλασικό λύκειο της Ρώμης δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών συνεργάσθηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό Pace e guerra (Ειρήνη και πόλεμος), εκ των ιδρυτών του οποίου ήταν η Λουτσιάνα Καστελίνα, από τις σημαντικότερες μορφές της ιταλικής Αριστεράς.
Το 1984 ως δημοσιογράφος, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού La Nuova Ecologia (H Νέα Οικολογία), ενώ το 1993 επιλέγεται ως εκπρόσωπος του δημάρχου της Ρώμης, Φραντσέσκο Ρουτέλι, ο οποίος προέρχεται, επίσης, από τον χώρο της οικολογίας και το 2001 εξελέγη βουλευτής με το κεντρώο κόμμα της Μαργαρίτας, στην ίδρυση του οποίου συνέβαλε και ο ίδιος.
Το 2006 ανέλαβε υπουργός τηλεπικοινωνιών της δεύτερης κυβέρνησης του Romano Prodi και το 2007 ήταν μεταξύ των 45 μελών της πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Δημοκρατικού Κόμματος.
Το 2013 επανεξελέγη βουλευτής και το 2014, έπειτα από τη "μετακίνηση" της Federica Mogherini στη θέση της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, ο Matteo Renzi τον όρισε διάδοχό της  και επικεφαλής του ιταλικού υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Matarella κάλεσε σήμερα Κυριακή 11/12 τον υπουργό Εξωτερικών, Paolo Gentiloni, στο προεδρικό μέγαρο, σε μία σαφή ένδειξη ότι τον έχει επιλέξει για να προσπαθήσει να σχηματίσει μία νέα κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Reuters.
O πρωθυπουργός Matteo Renzi παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που είχε αναγάγει σε ψήφο εμπιστοσύνης για τον ίδιο.
Αν, όπως αναμένεται, ο Gentiloni πάρει και επίσημα την εντολή, τότε θα αρχίσει τις διαβουλεύσεις με πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

(Πρώτη ενημέρωση 10:54, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης