Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και στη Σομαλία με 29 νεκρούς και 50 τραυματίες

Reuters: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και στη Σομαλία με 29  νεκρούς και 50 τραυματίες
Tην ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Al - Shabaab που θέλει να ματαιώσει τις εκλογές στην αφρικανική χώρα
Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Ήταν πολύ μεγάλη η έκρηξη που έγινε και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 29 νεκροί και 50 τραυματίες" ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Abdikadir Farah στο Reuters.
Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Αl - Shabaab έχει κάνει πολλές τέτοιες φονικές επιθέσεις στη Σομαλία.
"Σκοτώσαμε 30 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίσαμε άλλους 50" ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Abdiasis Abu Musab στο Reuters.
Ένας υπάλληλος που δουλεύει στο λιμάνι ο Mohamed Hussein είπε στο Reuters ότι ακολούθησαν και πυροβολισμοί μετά την έκρηξη.
Ένας αξιωματούχος ανέφερε ότι η δραστηριότητα στο λιμάνι έχει σταματήσει, ενώ ένας άλλος υπάλληλος πρόσθεσε ότι δόθηκε εντολή στους εργαζόμενους να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Στόχος της οργάνωσης που έκανε την επίθεση ήταν να διαταραχθούν οι προστατευμένες βουλευτικές εκλογές με το τρίμηνο της ψηφοφορίας να ολοκληρώνεται στις 29 Δεκεμβρίου.
Περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να επιλέξουν τους 275 βουλευτές, ενώ τα μέλη της Βουλής θα διαλέξουν με τη σειρά τους νέο πρόεδρο.
Η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ υποστηρίζουν ότι μία ευρύτερη ψηφοφορία δεν είναι δυνατή για λόγους ασφαλείας.
Οι εξεγερθέντες της Al Shabaab θέλουν να εκδιώξουν τους ειρηνοποιούς της Αφρικανικής Ένωσης και να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Σομαλίας που στηρίζεται από τη Δύση, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν τη δική τους βερσιόν του Ισλάμ στο κέρας της Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης