Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί στη Νιγηρία από κατάρρευση εκκλησίας

Reuters: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί στη Νιγηρία από κατάρρευση εκκλησίας
Καταρρέουν συχνά κτίρια στην αφρικανική χώρα, καθώς χρησιμοποιούνται κακής ποιότητας υλικά και δεν γίνονται έλεγχοι
(upd2) Η στέγη μία εκκλησίας γεμάτης κόσμο κατέρρευσε πάνω στους πιστούς στη νότια Νιγηρία το Σάββατο 10/12 σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 άτομα, σύμφωνα με το Reuters.
Η συγκεκριμένη εκκλησία ήταν ακόμα υπό κατασκευή και οι εργάτες βιάζονταν να την τελειώσουν για να την παραδώσουν για μία τελετή το βράδυ του Σαββάτου.



Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης της περιοχής Αkwa Ibom, Emmanuel Udom, ήταν στο εσωτερικό της, όταν κατέρρευσαν μεταλλικά δοκάρια πάνω στους πιστούς.
Ο Emmanuel, αλλά και ο αρχιεπίσκοπός και ιδρυτής της εκκλησίας Akan Weeks, ο οποίος αναμενόταν να πάρει και επίσημα το χρίσμα στη συγκεκριμένη τελετή, δεν τραυματίστηκαν.
Οι σοροί τουλάχιστον 60 θυμάτων έχουν ανασυρθεί, αλλά ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς θα απομακρύνονται τα ερείπια.
Η εκπρόσωπος του κυβερνήτη Εkerete Udoh είπε ότι θα γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν είχαν συμμορφωθεί όλα με τα στάνταρντ ασφαλείας.
Κτίρια καταρρέουν συχνά στη Νιγηρία λόγω της εγχώριας διαφθοράς με τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν κατώτερης ποιότητας υλικά και να δωροδοκούν τους επιθεωρητές για να αγνοήσουν ακόμα και την έλλειψη οικοδομικών αδειών.



Το 2014 είχαν σκοτωθεί 116 άτομα σε ένα πολυκατάστημα μίας συναγωγής εκκλησίας στο Λάγος, την εμπορική πρωτεύουσα της Νιγηρίας.
Τα περισσότερα θύματα ήταν Νοτιοαφρικανοί επισκέπτες μίας θρησκευτικής τελετής.
Δύο κατασκευαστές μηχανικοί και οι διαχειριστές της εκκλησίας κατηγορήθηκαν για εγκληματική αμέλεια που προκάλεσε θανάτους, όταν διαπιστώθηκε ότι το κτίριο κατέρρευσε εξαιτίας δομικών λαθών στον σχεδιασμό του.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης του Λάγος να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης προσέκρουσε στη συνέχεια σε επαναλαμβανόμενες νομικές προσφυγές που έχουν καθυστερήσει τη δίκη.
Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 12:06)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης