Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι ρώσικοι βομβαρδισμοί ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να ξαναφύγουν από την Παλμύρα

Guardian: Οι ρώσικοι βομβαρδισμοί ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να ξαναφύγουν από την Παλμύρα
Οι μαχητές του ISIS είχαν καταλάβει προσωρινά την ιστορική πόλη της Συρίας
Μία ρώσικη εναέρια επιδρομή ανάγκασε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να αποσυρθούν από την Παλμύρα τα ξημερώματα της Κυριακής 11/12, λίγες ώρες αφότου οι τζιχαντιστές είχαν ξαναμπεί στην αρχαία πόλη της Συρίας, όπως εξηγεί ο Guardian.
"Ή ένταση των ρωσικών επιδρομών από τη νύχτα του Σαββάτου 10/12 εκδίωξε το ISIS από την Παλμύρα, ώρες μετά την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές" ανέφερε ο Rami Abdel Rahman από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν αρκετοί τζιχαντιστές στην έρημη πόλη της κεντρικής Συρίας, διευκρίνισε ο Rahman μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Ο στρατός έφερε ενισχύσεις στην Παλμύρα και οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίζονται ενάντια σε θέσεις των τζιχαντιστών γύρω από την πόλη".
Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε την περασμένη εβδομάδα μία επιχείρηση κοντά στην Παλμύρα, που βρίσκεται στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Τον Μάιο του 2015 εξτρεμιστικές οργανώσεις Σουνιτών μουσουλμάνων κατέλαβαν αρκετές πόλεις στην επαρχία Χομς, συμπεριλαμβανομένης και της Παλμύρας, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα αρχαία μνημεία της.
Εκδιώχθηκαν από την Παλμύρα τον Μάρτιο του 2016 από το συριακό καθεστώς και με τη στήριξη και της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης