Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν αγοράζει 80 αεροσκάφη Boeing έναντι 16,6 δισ. δολαρίων - To deal της 40ετίας

Reuters: Το Ιράν αγοράζει 80 αεροσκάφη Boeing έναντι 16,6 δισ. δολαρίων - To deal της 40ετίας
Η συμφωνία είναι δεκαετής
Η IranAir ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την Κυριακή 11/12 συμφωνία αγοράς 80 επιβατικών αεροσκαφών από την αμερικάνικη εταιρία Boeing, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν από το 1979, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, η 10ετής συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά 50 Boeing 737 και άλλων 30 αεροπλάνων τύπου 777.
Η Boeing ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι είχε υπογράψει τον Ιούνιο του 2016 μία συμφωνία για την πώληση 100 αεροσκαφών στην IranAir.
Το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν μετέδωσε ότι ο περιφερειακός διευθυντής της Boeing Fletcher Barkdull βρίσκεται στην Τεχεράνη για την τελετή των υπογραφών.
Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία θα είναι ύψους 16,6 δισ. δολαρίων και έχει ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Τον Νοέμβριο του 2016 η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε ένα νομοσχέδιο με σκοπό να μπλοκάρει την πώληση εμπορικών αεροσκαφών στο Ιράν, που θα μπορούσε να εμποδίσει το υπουργείο Οικονομικών από την έκδοση αδειών στις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις πωλήσεις εμπορικών αεροσκαφών.
Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσο έκαναν επίσης προσπάθειες κατά της συμφωνίας για τα πυρηνικά ανάμεσα στο Ιράν, τις ΗΠΑ και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της ασιατικής χώρας.
Η συμφωνία με την Boeing θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του παλιού στόλου του Ιράν μετά από δεκαετίες κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης