Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Καθυστερεί η απομάκρυνση αμάχων από το Χαλέπι – Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός

tags :
Συρία: Καθυστερεί η απομάκρυνση αμάχων από το Χαλέπι – Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός
Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του υποστηρίζει ο ΟΗΕ
Καθυστερεί η διαδικασία εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου από αμάχους και αντικαθεστωτικούς παρά το γεγονός ότι τα λεωφορεία που έχουν αναλάβει το έργο αυτό βρίσκονται από νωρίς το πρωί στα προβλεπόμενα σημεία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, τα λεωφορεία βρίσκονταν ακινητοποιημένα στο σημείο αναχώρησης αλλά η διαδικασία -που είχε συμφωνηθεί για τα ξημερώματα- δεν είχε ξεκινήσει.
Ορισμένες αναφορές εγείρουν το ενδεχόμενο η απομάκρυνση να καθυστερήσει μέχρι την Πέμπτη.
Η συμφωνία είχε γίνει με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας, του βασικότερου συμμάχου του συριακού καθεστώτος, και τη συμμετοχή της Τουρκίας.
Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από τη συριακή σύρραξη, υποστηρίζει πως η καθυστέρηση οφείλεται στη δυσαρέσκεια της Δαμασκού για την κατάρτιση της συμφωνίας χωρίς πλήρη διαβούλευση μαζί της.
Άλλες αναφορές από τους αντικαθεστωτικούς υποστηρίζουν στο Reuters πως η καθυστέρηση οφείλεται στην στάση σιιτικών πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στον Assad.
Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπλοκή στα σχέδια απομάκρυνσης, είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ώστε η εκκένωση να πραγματοποιηθεί.
Πάντως και παρά την καθυστέρηση αυτή, η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών που ελέγχουν περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, παραμένει ενεργή και η κατάπαυση πυρός ισχύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης