Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εκ νέου αύξηση στον αριθμό πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου – Έφτασαν τις 510

ΗΠΑ: Εκ νέου αύξηση στον αριθμό πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου – Έφτασαν τις 510
Την περασμένη εβδομάδα (5-10/12) ο αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 12
Εκ νέου αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι παραγωγοί πλέον… «βάζουν μπρος» τις αντλίες λόγω των αυξημένων τιμών στο εμπόρευμα.
Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα (5-10/12) ο αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 12, φτάνοντας τις 510, μία επίδοση που αποτελεί υψηλό μηνών.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ακριβώς προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός είχε αυξηθεί κατά 21, ως αντίδραση στη συμφωνία του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών).
Το θετικό των παραπάνω είναι το ότι η επαναλειτουργία πολλών πλατφορμών συνεπάγεται και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών για τις εταιρείες του κλάδου.
Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως οι περισσότερες πλατφόρμες έκλεισαν λόγω του υψηλού λειτουργικού τους κόστους.
Ωστόσο, η εκ νέου λειτουργία τους σημαίνει και ολοένα αυξανόμενη παραγωγή «μαύρου χρυσού» για το σύνολο των Η.Π.Α., την ίδια στιγμή που η υπερπροσφορά ήδη ταλανίζει τον κλάδο.
Σε μία προσπάθεια να μειωθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα, ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφώνησαν πριν λίγες εβδομάδες να περικόψουν την ημερήσια παραγωγή τους κατά 1,2 εκατομμύρια και 300.000 βαρέλια αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πλατφορμών και η παραγωγή σχιστολιθικού στις Η.Π.Α.: 




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης