Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαγορά της εταιρείας αναγεννητικών φαρμάκων LifeCell από την Allergan έναντι 2,9 δισ. δολ.

Εξαγορά της εταιρείας αναγεννητικών φαρμάκων  LifeCell από την Allergan έναντι 2,9 δισ. δολ.
Η Allergan προχώρησε σε συμφωνίες συνολικά 12 εξαγορών εφέτος, περιλαμβανομένης της εξαγοράς έναντι 1,7 δισ. δολ. της Tobira Therapeutics και της εξαγοράς έναντι 639 εκατ. δολ. της Vitae
Την πρόθεση εξαγοράς του τομέα LifeCell αναγεννητικών (regenerative) φαρμάκων της ιδιωτικής εταιρείας Acelity LP έναντι 2,9 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 2,76 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 η φαρμακευτική εταιρεία Allergan Plc, ανεβάζοντας σε 12 τον αριθμό των εξαγορών που πραγματοποίησε (μέχρι στιγμής) εφέτος.
Η LifeCell παράγει προϊόντα αναγέννησης ανθρώπινου ιστού που χρησιμοποιούνται ευρέως σε επεμβάσεις κήλης, ανάπλασης στήθους και σε κάποιες σύνθετες επεμβάσεις πλαστικής, ενισχύοντας μεταξύ άλλων το χαρτοφυλάκιο προϊόντων ιατρικής αισθητικής της Allergan.
Υπενθυμίζεται, το 2015 είχε ανακοινωθεί η εξαγορά της Allergan από την Pfizer, η οποία όμως είχε αποτύχει λόγω αλλαγής της φορολογικής νομοθεσίας.
Η Allergan, της οποίας το πλέον γνωστό προϊόν είναι το Botox που βοηθά σε αισθητικές επεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα, επεσήμανε, ότι οι πωλήσεις της LifeCell για το 2016 αναμένεται να διαμορφωθούν σε 450 εκατ. δολάρια έχοντας αυξηθεί κατά περίπου 5% από το 2015.
Η εξαγορά της LifeCell από την Allergan αναμένεται να υπογραφεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.
Η Allergan - με έδρα το Δουβλίνο και αποτέλεσμα συγχώνευσης της Actavis με την Allergan - πώλησε νωρίτερα εφέτος τον τομέα γενόσημων φαρμάκων της στην Teva Pharmaceutical Industries, απελευθερώνοντας μετρητά για εξαγορές.
Η Allergan προχώρησε σε συμφωνίες συνολικά 12 εξαγορών εφέτος, περιλαμβανομένης της εξαγοράς έναντι 1,7 δισ. δολ. της Tobira Therapeutics - παρασκευάστριας ενός πειραματικού φαρμάκου για την καταπολέμηση ασθενειών του συκωτιού - και της εξαγοράς έναντι 639 εκατ. δολ. της Vitae, που παράγει ένα πειραματικό φάρμακο αντιμετώπισης της ψωρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης