Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά των ισπανικών τραπεζών το Ευρωδικαστήριο για τα αυξημένα επιτόκια στεγαστικών δανείων

Κατά των ισπανικών τραπεζών το Ευρωδικαστήριο για τα αυξημένα επιτόκια στεγαστικών δανείων
Τα ήδη δοκιμαζόμενα από την κρίση ισπανικά τραπεζικά ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με την καταβολή μαζικών αποζημιώσεων
Κατά των ισπανικών τραπεζών αποφάσισε σήμερα 21 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα αυξημένα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, οι δανειολήπτες που πλήρωσαν αυξημένα επιτόκια σε στεγαστικά δάνεια που υπεγράφησαν πριν τον Μάιο 2013 δικαιούνται αποζημίωση.
Εξηγώντας, τα εν λόγω στεγαστικά δάνεια δεν επέτρεπαν την μείωση των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι τα βασικά επιτόκια των τραπεζών είχαν μειωθεί από τη νομισματική πολιτική της Ε.Κ.Τ.
Ως αποτέλεσμα, τα ήδη δοκιμαζόμενα από την κρίση ισπανικά τραπεζικά ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με την καταβολή μαζικών αποζημιώσεων, το σύνολο των οποίων μπορεί να ανέλθει σε δισεκατομμύρια ευρώ.
Μεταξύ των περίπου 40 τραπεζών που τιμωρήθηκαν είναι οι Banco Popular Espanol SA και Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, CaixaBank SA κλπ.
«Αυτό είναι απρόσμενο και έρχεται σε μια κακή στιγμή για τις ισπανικές τράπεζες, καθώς οι περισσότερες από αυτές θα πρέπει να έχουν επιπρόσθετες προβλέψεις για να τα πληρώσουν αυτά.
Αυτό θα σημάνει πίεση για την παραγωγή κεφαλαίου και για τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο», σχολίασε σχετικά ο Daragh Quinn, αναλυτής στην Keefe Bruyette & Woods.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης