Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο φως» από τις γερμανικές Αρχές στη Volkswagen για επισκευή των οχημάτων του «dieselgate»

«Πράσινο φως» από τις γερμανικές Αρχές στη Volkswagen για επισκευή των οχημάτων του «dieselgate»
Ο αξιωματούχος της VW διευκρίνισε πως η έγκριση δεν αφορά τα προβληματικά οχήματα σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες
Το «πράσινο φως» για την επισκευή των προβληματικών οχημάτων του σκανδάλου παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate») έλαβε από την αρμόδια γερμανική Αρχή (KBA) η Volkswagen, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο αξιωματούχος της VW διευκρίνισε πως η έγκριση δεν αφορά τα προβληματικά οχήματα σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες.
Να υπενθυμιστεί πως ορισμένοι αναλυτές είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο μπορούν τα εν λόγω αυτοκίνητα μπορούν να επιδιορθωθούν.
Χθες ο γερμανικός κολοσσός συμφώνησε να επανακαθορίσει στις Η.Π.Α. περίπου 80.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα μάρκας Audi, VW και Porsche με 3λιτρο, τα οποία «εμπλέκονταν» στο dieselgate.
Να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των οχημάτων του dieselgate φτάνουν τα 9 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Οκτώβρη 2016 το Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το πρόστιμο-ρεκόρ 14,7 δισ. δολαρίων (περίπου 13,5 δισ. ευρώ) που επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στη γιγαντιαία πολυεθνική για το σκάνδαλο.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι χρησιμοποιούσε δολίως κρυφό λογισμικό σε αυτοκίνητά της με κινητήρες diesel, ούτως ώστε να ακολουθούν διαφορετική «χαρτογράφηση» κινητήρα ηπιότερης καύσης σε επίσημους ελέγχους εκπεμπόμενων ρύπων και να εμφανίζονται περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον απ' ότι ήταν στην πραγματικότητα.
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, η Κομισιόν έχει ήδη λάβει νομική δράση κατά επτά (7) χωρών για το dieselgate.
Πρόκειται για τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, Τσεχία, Λιθουανία αλλά και την Ελλάδα.
Οι χώρες κατηγορούνται για το ότι δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν έγκαιρα την απάτη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την εκπομπή ρύπων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης