Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο 3ετίας ανήλθε η αξία του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin - Υπερδιπλασιάστηκε το 2016

Στο υψηλότερο επίπεδο 3ετίας ανήλθε η αξία του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin - Υπερδιπλασιάστηκε το 2016
Υπολογίζεται, ότι η συνολική αξία όλων των Bitcoin σε κυκλοφορία παγκοσμίως έχει πλέον ξεπεράσει τα 14 δισ. δολάρια ΗΠΑ
Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας ανήλθε στο τέλος του 2016 η αξία του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, το οποίο ενισχύθηκε στο επίπεδο των 900 δολαρίων έκαστο.
Η αξία αυτή είναι υπερδιπλάσια της αντίστοιχης στην αρχή του 2016, όταν κάθε Bitcoin άξιζε 435 δολάρια, όμως έκτοτε η αξία του Bitcoin ακολούθησε σταθερά ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια του έτους.
Μάλιστα, η ενίσχυση της τιμής του Bitcoin έλαβε χώρα παρά τις δυσφημιστικές πειρατείες χρηματιστηρίων ψηφιακών νομισμάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων εκλάπησαν αξιόλογες ποσότητες ψηφιακών νομισμάτων, γεγονός που είχε οδηγήσει σε πτώση της αξίας τους.
Σύμφωνα με αναλυτές του ψηφιακού νομίσματος, η άνοδος στην αξία του Bitcoin συνδέεται τόσο με τη μακροπρόθεσμη υποτίμηση του κινεζικού γιουάν (renminbi) - 7% κατά τη διάρκεια του 2016 - όσο και με την προσπάθεια ελέγχου του «μαύρου χρήματος» από τις ινδικές αρχές, αλλά και την αύξηση της παγκόσμιας πολιτικής αβεβαιότητας.
Η πλειονότητα των συναλλαγών σε Bitcoin πραγματοποιείται στην Κίνα, καθώς επιτρέπει στους πολίτες της χώρας να παρακάμπτουν τους περιοριστικούς τοπικούς κανόνες που θέτουν ανώτατα όρια στην αξία των χρημάτων που μπορούν οι Κινέζοι να μετατρέψουν σε συνάλλαγμα.
Παρά τη μεγάλη άνοδό του, το Bitcoin παραμένει σε επίπεδο χαμηλότερο των 1,000 δολαρίων που είχε καταγράψει στο τέλος του 2013.
Υπολογίζεται, ότι η συνολική αξία όλων των Bitcoin σε κυκλοφορία παγκοσμίως έχει πλέον ξεπεράσει τα 14 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης