Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Ερωτηματικά για το θάνατο αξιωματούχου του ΝΑΤΟ που ερευνούσε τη χρηματοδότηση τρομοκρατών

Βέλγιο: Ερωτηματικά για το θάνατο αξιωματούχου του ΝΑΤΟ που ερευνούσε τη χρηματοδότηση τρομοκρατών
Ο Yves Chandelon ήταν επικεφαλής των ερευνών του ΝΑΤΟ για τη διακίνηση μαύρου χρήματος σε τρομοκρατικά δίκτυα παγκοσμίως
Έρευνα για τον θάνατο του Yves Chandelon, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο όχημα του στις 16 Δεκεμβρίου στην πόλη Andenne του Βελγίου, έχοντας στο χέρι του ένα περίστροφο, ξεκίνησε η οικογένειά του.
Ο Yves Chandelon ήταν επικεφαλής των ερευνών του ΝΑΤΟ για τη διακίνηση μαύρου χρήματος σε τρομοκρατικά δίκτυα παγκοσμίως.
Το περιστατικό δεν έγινε γνωστό στα μέσα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου καθώς η οικογένεια του Chandelon ισχυρίζεται πως ο θάνατός του δεν είναι αυτοκτονία.
Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της οικογένειας αναφέρει πως ενώ ο Chandelon είναι αριστερόχειρας το περίστροφο με το οποίο υποτίθεται πως αυτοκτόνησε βρέθηκε στο δεξί του χέρι, ενώ και το φονικό όπλο δεν είναι εγγεγραμμένο σε κάποιο πρόσωπο και σίγουρα δεν είναι ένα από τα τρία που ο ερευνητής είχε στην κατοχή του.
Σημειώνεται πως οι βελγικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, αλλά τα βελγικά μέσα σημειώνουν πως ο θάνατος του Chandelon έχει πιθανότατα κάποια σύνδεση με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης