Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση… φιλίας από τον Trump: Το Ισραήλ αντιμετωπίζεται με πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια

Επίθεση… φιλίας από τον Trump: Το Ισραήλ αντιμετωπίζεται με πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια
«Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν και τώρα αυτό (ο ΟΗΕ)! Ισραήλ, μείνε δυνατό, η 20ή Ιανουαρίου έρχεται γρήγορα!»
Κάλεσμα για στήριξη προς το Ισραήλ απηύθυνε μέσω Twitter ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει το ψήφισμα για τον τερματισμό της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε να αντιμετωπίζεται το Ισραήλ με πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια.
Κάποτε είχαν ένα μεγάλο φίλο στις ΗΠΑ», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος, για να συνεχίσει:
«Όχι πλέον.
Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν και τώρα αυτό (ο ΟΗΕ)! Ισραήλ, μείνε δυνατό, η 20ή Ιανουαρίου έρχεται γρήγορα!».



Η κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu δείχνει το σκληρό της πρόσωπο εδώ και λίγες….
Οι πρώτες στη «λίστα» ήταν η Νέα Ζηλανδία και η Σενεγάλη.
Λίγη ώρα μετά την έγκριση του ψηφίσματος στις 23 Δεκεμβρίου 2016, το Ισραήλ ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις του στις δύο παραπάνω χώρες.
Να σημειώσουμε πως το ψήφισμα είχαν εισηγηθεί στον Ο.Η.Ε. η Νέα Ζηλανδία, η Μαλαισία, η Βενεζουέλα και η Σενεγάλη.
Επίσης, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έδωσε εντολή να ακυρωθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Σενεγάλης στο Ισραήλ σε τρεις εβδομάδες, ενώ διέταξε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών να ακυρώσει όλα τα προγράμματα βοήθειας προς τη Σενεγάλη.
Σε συνέχεια όλων, χθες 27 Δεκεμβρίου το Ισραήλ ανακοίνωσε πως «θα περιορίσει τις διπλωματικές σχέσεις» με επιπλέον 10 χώρες που τάχθηκαν υπέρ (όπως και οι Η.Π.Α.) του ψηφίσματος την περασμένη Παρασκευή.
Οι χώρες αυτές είναι η Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ουκρανία, η Αγκόλα, η Αίγυπτος, η Ουρουγουάη και η Ισπανία.
Να υπενθυμίσουμε πως δύο ημέρες πριν το ψήφισμα ο Donald Trump είχε καλέσει για «βέτο» υπέρ του ισραηλινού εποικισμού.
«Το ψήφισμα θα φέρει σε πολύ δύσκολη διαπραγματευτική θέση το Ισραήλ και είναι άδικο για κάθε Ισραηλινό», είχε δηλώσει ο Ρεπουμπλικάνος, για να εκφράσει επίσης την άποψη πως η ειρήνη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών θα επέλθει «μόνον με απευθείας επαφές μεταξύ των δύο πλευρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης