Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): H EKT πρέπει να εξηγήσει πως προκύπτουν ανάγκες 8,8 δισ. για τη Monte dei Paschi

tags :
Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): H EKT πρέπει να  εξηγήσει πως προκύπτουν ανάγκες 8,8 δισ. για τη Monte dei Paschi
Ο Padoan τόνισε ότι η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το έλλειμμα της τράπεζας στα 8,8 δισ. ευρώ από το προηγούμενο ποσό των 5 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί
To αίτημα της ΕΚΤ προς την Monte dei Paschi να καλύψει κεφαλαιακό έλλειμμα 8,8 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει σε ικανοποιητική κεφαλαιοποίηση της τράπεζας αλλά όχι σε υπερβολική, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Pier Carlo Padoan.
Σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Sole 24 Ore, τόνισε ότι η διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας θα αποτελέσει παράδειγμα για τις τράπεζες στην υπόλοιπη Ευρώπη. 
Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι το delisting της τράπεζας δεν είναι στην ατζέντα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αρθεί το συντομότερο δυνατό η αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Monte dei Paschi.
Ο Padoan τόνισε ότι η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το έλλειμμα της τράπεζας στα 8,8 δισ. ευρώ από το προηγούμενο ποσό των 5 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί.
Ωστόσο, πρόσθεσε, θα ήταν χρήσιμο "αν όχι ευγενικό", να εξηγηθούν με περισσότερη λεπτομέρεια τα κριτήρια που χρησιμοποίησε η κεντρική τράπεζα για να καταλήξει σε αυτό το αποτέλεσμα.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, η κυβέρνηση του Paolo Gentiloni, και ειδικότερα ο υπουργός οικονομικών Pier Carlo Padoan, είναι της άποψης ότι για τη διάσωση της τράπεζας δεν χρειάζονται 8,8 δισ. ευρώ, όπως θεωρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά αρκετά λιγότερα.
Κατά συνέπεια θα ασκηθούν πιέσεις προς την Ε.Κ.Τ. ώστε να κατανοήσει την πραγματική διάσταση του όλου προβλήματος χωρίς υπερβολές.
Ο στόχος είναι να αρχίσει η διαπραγμάτευση και να μπορέσει, στο τέλος, να επιτευχθεί συμβιβασμός.
Η Ρώμη πάντως θεωρεί ότι τα 20 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί στην Ιταλία -και με την έγκριση του κοινοβουλίου- για την βοήθεια του τραπεζικού τομέα στο σύνολό του, θα είναι σίγουρα αρκετά και δεν θα χρειασθεί νέα παρέμβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης