Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι λαϊκιστές καραδοκούν εν όψει των κρίσιμων εκλογών στην Ε.Ε. το 2017

tags :
CNBC: Οι λαϊκιστές καραδοκούν εν όψει των κρίσιμων εκλογών στην Ε.Ε. το 2017
Oι λαϊκιστές καραδοκούν εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και ενδεχομένως στην Ιταλία, το 2017
Μπορεί η αποτυχία εκλογής του ακροδεξιού Hofner στην Αυστρία να προκάλεσε ανακούφιση στα παραδοσιακά κόμματα της Ευρώπης, ωστόσο οι λαϊκιστές καραδοκούν εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και ενδεχομένως στην Ιταλία, το 2017, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Ολλανδία - Κόμμα της Ελευθερίας

O Geert Wilders, ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μνημειώδη μάχη για την εξασφάλιση της νίκης στις εθνικές εκλογές της 15ης Μαρτίου.
Οι πιθανότητες Wilders για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίες είναι εξαιρετικά περιορισμένες, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές.
Το εξαιρετικά κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα καταδεικνύει ότι είναι απίθανο το PVV να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική, ενώ παράλληλα το συντριπτικά αρνητικό κλίμα από τα αντίπαλα κόμματα, αποκλείει και το ενδεχόμενο συμμαχιών.

Γερμανία - Εναλλακτική για τη Γερμανία

Το κόμμα «Εναλλακτική λύση για τη Γερμανία (AFD)», με επικεφαλής τΗν Frauke Petry, έχει πολλές πιθανότητες να αποτελέσει το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που θα εισέλθει στο κοινοβούλιο της Γερμανίας από το 1945 .
Βέβαια, η έλλειψη βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων θα οδηγήσει την καγκελάριο Merkel σε μια τέταρτη θητεία.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, το AfD δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο μπορούν να βάλουν πολλά εμπόδια στην καγκελάριο, κυρίως με την αντιμεταναστευτική τους ρητορική.

Γαλλία - Εθνικό Μέτωπο

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Μάιο του 2017, θα αποτελέσουν μία μεγάλη δοκιμασία για την παραδοσιακή ελίτ κόντρα στα αυτοαποκαλούμενα αντισυστημικά κόμματα.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ωστόσο δίνουν νικητή στον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Francois Fillon.
Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ή να αρνηθεί τη δραματική ενίσχυση του Εθνικού Μετώπου της Marine Le Pen.

Ιταλία - Κίνημα Πέντε Αστέρων

Η επικράτηση του Όχι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση και η παραίτηση του πρωθυπουργού Matteo Renzi, έδωσε νέα ώθηση στο κίνημα Πέντε Αστέρων του λαϊκιστή Bebe Grillo, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

(Πρώτη Ενημέρωση: 12:43, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης