Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Le Pen θα λάβει δάνειο 6 εκατ. ευρώ από ταμείο πολιτικών χρηματοδοτήσεων του πατέρα της

Η Le Pen θα λάβει δάνειο 6 εκατ. ευρώ από ταμείο πολιτικών χρηματοδοτήσεων του πατέρα της
Ιδιώτες επενδυτές που διατηρούν την ανωνυμία τους δανείζουν χρήματα στο Cotelec με τόκο 3%, το οποίο με τη σειρά του δανείζει χρήματα σε υποψήφιους στις γαλλικές εκλογές με τόκο 6%
Στη λύση της λήψης δανείου 6 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδοτική εταιρεία ειδικού σκοπού Cotelec του πατέρα της Jean-Marie Le Pen για τη χρηματοδότηση της υποψηφιότητάς της για τη γαλλική προεδρία, προσανατολίζεται η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
Η Le Pen προσπαθεί ανεπιτυχώς για πολλούς μήνες να λάβει δάνεια από γαλλικές και διεθνείς τράπεζες για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της, με τις τράπεζες να αποφεύγουν την ίδια και το Εθνικό Μέτωπο.
Τελικά, η ίδια επέλεξε να στραφεί στο πολιτικό επενδυτικό ταμείο Cotelec που έχει δημιουργήσει ο πατέρας της - δίχως αυτός να εισφέρει κεφάλαια - το οποίο έχει συγκεκριμένο σκοπό να δανείζει χρήματα μόνον σε υποψήφιους στις γαλλικές εκλογές με την εξής απλή μέθοδο: Ιδιώτες επενδυτές που διατηρούν την ανωνυμία τους δανείζουν χρήματα στο Cotelec με τόκο 3%, το οποίο με τη σειρά του δανείζει χρήματα σε υποψήφιους στις γαλλικές εκλογές με τόκο 6%.
Αντιμετωπίζοντας το ίδιο πρόβλημα αδυναμίας χρηματοδότησής του, το Εθνικό Μέτωπο είχε στραφεί σε μια ρωσικών συμφερόντων τράπεζα το 2014 με την οποία είχε συμφωνήσει να λάβει 9 εκατ. ευρώ δανείων, όμως η τράπεζα αυτή χρεοκόπησε.
Επισημαίνεται, ότι το δάνειο 6 εκατ. ευρώ που θα λάβει η Le Pen από το Cotelec θα καλύψει μόνον την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Γαλλίας.
Για την προεκλογική του εκστρατεία στις βουλευτικές εκλογές, το Εθνικό Μέτωπο χρειάζεται να βρει επιπλέον χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης