Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Grant Thornton: Αισιόδοξοι οι επιχειρηματίες για το 2017 παρά τον Trump και τις εκλογές στην ΕΕ

Έρευνα Grant Thornton: Αισιόδοξοι οι επιχειρηματίες για το 2017 παρά τον Trump και τις εκλογές στην ΕΕ
Οι επιχειρηματίες μπαίνουν στο 2017 έχουν μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον 
Όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη μετάβαση στο 2017 έχουν οι επιχειρηματίες παρά τις εξελίξεις που αναμένονται και προμηνύουν νέες αβεβαιότητες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton, έπειτα από χρόνια οικονομικής προβλημάτων και αγώνων για να ξεπεραστούν, οι επιχειρήσεις εισέρχονται στο νέο έτος με προσδοκίες ότι πρόκειται να εισέλθουν σε μια νέα φάση.
Όπως προέκυψε από την έρευνα (στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι 2.500 επιχειρήσεις σε 37 οικονομίες) η αισιοδοξία των επιχειρηματιών είναι πολύ υψηλότερη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 από ό,τι ήταν κατά το προηγούμενο έτος.
Η καθαρή αισιοδοξία ανήλθε στο 38% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, αυξημένη κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη τρίμηνο.
«Είναι τα υψηλότερα ποσοστά που έχουμε δει από το τελευταίο μέρος του 2015» δήλωσε στο CNBC η Francesca Lagerberg επικεφαλής της Grant Thornton.
«Κατά τους τελευταίους μήνες συνέβησαν μεγάλα γεγονότα και τώρα ξέρουμε που είναι παράμετροι» εξήγησε η ίδια.
Ειδικότερα, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρηματιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 43% έως 54% μεταξύ των δύο τελευταίων τριμήνων του 2016.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό περιλαμβάνει τις προεδρικές εκλογές και τη νίκη-έκπληξη του Donald Trump.
Όσον αφορά στην Ευρώπη, παρά το Brexit, τις εκλογές που αναμένονται αλλά και την άνοδο του λαϊκισμού, οι επιχειρηματίες είναι επίσης αισιόδοξοι για το 2017.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα αναμένουν υψηλότερες τιμές πώλησης και κέρδη.
Ως αποτέλεσμα, έχουν ενισχύσει τα επενδυτικά σχέδια, μεταξύ άλλων στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης αλλά και στις εγκαταστάσεις και μηχανήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης