Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Standaard: Νέα τεστ αντοχής για το ευρώ, σε μια χρονιά γεμάτη εκλογικές αναμετρήσεις

De Standaard: Νέα τεστ αντοχής για το ευρώ, σε μια χρονιά γεμάτη εκλογικές αναμετρήσεις
Υπό ισχυρές πιέσεις θα βρεθεί το ευρώ το 2017

Το 2017 θα είναι μια χρονιά δοκιμών ανθεκτικότητας για το ευρώ, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Standaard, η οποία επισημαίνει τις πολλές εκλογικές διαδικασίες στην Ευρωζώνη που είναι προγραμματισμένες μέσα στο έτος.
Το ευρώ θα δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις το 2017, προειδοποιεί η εφημερίδα, η οποία αναφέρει, επίσης, πως η περίοδος των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων φτάνει στο τέλος της.
Τα επιτόκια αυτή τη στιγμή δε σχετίζονται με κανέναν τρόπο με τα επίπεδα του κρατικού χρέους πολλών μελών της Ευρωζώνης.
Όταν η τιμή του δανεισμένου χρήματος αυξηθεί, τότε το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος βρίσκεται σε θέση να αποπληρώσει τα δάνειά του.
Όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, υπενθυμίζει η Standaard, οι αγορές είχαν υποτιμήσει την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να υπερασπιστούν το κοινό νόμισμα με κάθε κόστος.
Στο μεταξύ, όμως, η υπερασπιστική πολιτική έχει τέτοια διάρκεια, που για πολλούς τείνει να θεωρηθεί δεδομένη, σημειώνει η εφημερίδα.
Το πρόβλημα αυτής της εξέλιξης είναι πως, πλέον, οι αγορές έχουν αρχίσει να υπερεκτιμούν τη σταθερότητα αυτού του προστατευτικού μηχανισμού.
Επιπλέον, το 2017 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ευρώπη, υπό το πρίσμα των εκλογικών διαδικασιών που είναι προγραμματισμένες.
Το ευρώ ενδεχομένως να αποδειχθεί ο ιδανικός στόχος, για αυτούς που θέλουν να πείσουν τους ψηφοφόρους πως μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη στο να καθορίζουν τις τύχες τους.
Τέλος, η Standaard τονίζει πως η προθυμία να στηριχθεί το κοινό νόμισμα με καλύτερες συμφωνίες και δομές έχει εξασθενίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης