Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Bitcoin… «τρελάθηκε» - Ισχυρά κέρδη για το κρυπτονόμισμα, λόγω Κίνας

Το Bitcoin… «τρελάθηκε» - Ισχυρά κέρδη για το κρυπτονόμισμα, λόγω Κίνας
Τα συνολικά κέρδη για το 2017 αγγίζουν ήδη το 15%, ενώ μόλις την πρώτη ημέρα του χρόνου η αξία του Bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια, για πρώτη φορά από το 2013
Το Bitcoin… «τρελάθηκε».
Την άποψη αυτή διατυπώνει το Business Insider, καθώς το ψηφιακό νόμισμα κατέγραφε νωρίτερα μέσα στην ημέρα άνοδο 6,9%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.094,69 δολάρια.
Τα συνολικά κέρδη για το 2017 αγγίζουν ήδη το 15%, ενώ μόλις την πρώτη ημέρα του χρόνου η αξία του Bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια, για πρώτη φορά από το 2013.
Το Business Insider σημειώνει, επιπλέον, πως το Bitcoin έχει καταγράψει άνοδο 905 από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στο 2016 ενισχύθηκε συνολικά κατά 123%, κάτι που το κατέστησε το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο.
Η ενίσχυση του Bitcoin οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας, την ώρα που οι κεφαλαιακές εκροές στη χώρα συνεχίζονται, καθώς το γουάν - εθνικό νόμισμα - συνεχίζει να εξασθενεί.
Ενδεικτικά, το 2016 τα συναλλαγματικά αποθεματικά της Κίνας σε ξένο νόμισμα υποχώρησαν κατά περίπου 8%, στα 3,05 τρισ. δολάρια, με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου.
Μάλιστα, οι εκροές έχουν ασκήσει ισχυρές πιέσεις στο γουάν, τέτοιες που η αξία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του το Business Insider, μόνο τις πρώτες 24 ώρες του 2017, πάνω από 5 εκατ. Bitcoins αγοράστηκαν σε κινεζικό γουάν, ήτοι Bitcoins συνολικής αξίας 3,8 δισ. δολάρια.
Στον αντίποδα, μόνο 53.000 Bitcoins αγοράστηκαν σε αμερικανικό δολάριο.

Bitcoin

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης