Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον έμπειρο διπλωμάτη καριέρας Tim Barrow διόρισε η May πρέσβη της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Τον έμπειρο διπλωμάτη καριέρας Tim Barrow διόρισε η May πρέσβη της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Ο νέος Βρετανός πρέσβης στην Ε.Ε., Tim Barrow, ήταν πρέσβης της χώρας του στη Ρωσία μέχρι το 2015 και τον Μάρτιο του 2016 διαδέχθηκε τον Sir Simon Gass ως πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών
Τον Tim Barrow, έναν έμπειρο διπλωμάτη καριέρας με προϋπηρεσία μεταξύ άλλων ως πρέσβης στη Μόσχα, επέλεξε σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2016 η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος - με πάταγο - Βρετανού πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Sir Ivan Rogers.
Σύμφωνα με ένα πρώτο σχόλιο της έγκυρης βρετανικής εφημερίδος Guardian, η May τελικά αγνόησε τα καλέσματα των σκληρο-πυρηνικών οπαδών του Brexit στην κυβέρνησή της, περί διορισμού στο κρίσιμο αυτό πόστο ενός φανατικού οπαδού της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως γνωστόν, ο Rogers, επικεφαλής της βρετανικής διπλωματικής υπηρεσίας UKRep - πρακτικά, η βρετανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες - παραιτήθηκε χθες αφήνοντας πολλές αιχμές κατά της στρατηγικής Brexit της βρετανικής κυβέρνησης, την οποία θεωρεί ότι τελεί σε πλήρη σύγχυση αναφορικά με το Brexit.
Μάλιστα, ο Rogers κατηγόρησε την κυβέρνηση της May, ότι όχι μόνο δεν συμφωνεί στο εσωτερικό της για τη βέλτιστη στρατηγική Brexit, αλλά παρουσιάζει αντιφάσεις και σε επίπεδο διαπραγματευτικής ομάδος.
Ο νέος Βρετανός πρέσβης στην Ε.Ε., Tim Barrow, ήταν πρέσβης της χώρας του στη Ρωσία μέχρι το 2015 και τον Μάρτιο του 2016 διαδέχθηκε τον Sir Simon Gass ως πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών.
Διαθέτει εκτεταμένη ευρωπαϊκή εμπειρία στη διπλωματία και κατά το παρελθόν μάλιστα υπηρέτησε ως πρώτος γραμματέας της UKRep, δηλαδή της υπηρεσίας της οποίας τώρα θα ηγείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης