Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να χωρίσουν οι δρόμοι τους συμφώνησαν ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ Rex Tillerson και η Exxon Mobil

Να χωρίσουν οι δρόμοι τους συμφώνησαν ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ Rex Tillerson και η Exxon Mobil
Τον Tillerson θα διαδεχθεί στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Exxon Mobil ο Darren Woods, εκ των κορυφαίων στελεχών της
Να διακόψουν κάθε σχέση μεταξύ τους ούτως ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη συμμόρφωση με το κριτήριο της αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων, συμφώνησε σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 ο επερχόμενος νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson με τον «γίγαντα» της πετρελαϊκής βιομηχανίας Exxon Mobil, στον οποίο ο ίδιος είναι πλέον υπό παραίτηση πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
Ο διορισμός του Tillerson από τον Trump στη θέση του νέου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ πρέπει πρώτα υποχρεωτικά να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.
Αν αυτό συμβεί, η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι θα εισφέρει τις περισσότερες από 2 εκατ. μετοχές της εταιρείας - αξίας 182 εκατ. δολαρίων σε χθεσινές τιμές κλεισίματος - που θα λάμβανε ο Tillerson στην επόμενη δεκαετία, σε ένα ανεξάρτητα διαχειριζόμενο καταπίστευμα.
Ο νέος ΥΠΕΞ δεν θα έχει πλέον δικαίωμα λήψης των μετοχών αυτών, ενώ θα παραιτηθεί και του δικαιώματός του στη λήψη πρόσθετων αμοιβών (bonus) αξίας 4,1 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στην επόμενη τριετία.
Επιπλέον των προαναφερθέντων, ο Tillerson δεσμεύτηκε, ότι αν εγκριθεί ο διορισμός του από το Κογκρέσο - σε μια διαδικασία που δεν αναμένεται εύκολη, λόγω των δεσμών του με το ρωσικό βιομηχανικό κατεστημένο - θα προχωρήσει στην πώληση των περισσότερων από 600 χιλ. μετοχές της Exxon Mobil που κατέχει σήμερα.
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, ότι τον Tillerson θα διαδεχθεί στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ο Darren Woods, εκ των κορυφαίων στελεχών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης