Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Μπορεί το Bitcoin να ανταγωνιστεί το χρυσό ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο; - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

CNBC: Μπορεί το Bitcoin να ανταγωνιστεί το χρυσό ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο; - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Το bitcoin σημειώνει σημαντική άνοδο τους τελευταίους μήνες 
Με το bitcoin να σημειώνει σημαντική άνοδο πλέον έχει αρχίσει να τίθεται όλο και πιο συχνά το ερώτημα εάν μπορεί να ανταγωνιστεί τον χρυσό ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.
«Όταν το υπάρχον σύστημα χρημάτων έχει προβλήματα, οι άνθρωποι στρέφονται στο bitcoin περίπου όπως έκαναν με το χρυσό παλιότερα» δηλώνει στο CNBC ο Bobby Lee, συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BTCC (εταιρεία εμπορίας bitcoin).
«Ο χρυσός είναι πολύ ελκυστικός στις παλιές μέρες.
Είναι κάτι φυσικό, απτό.
Παίρνει αυτή την ωραία χρυσή λάμψη» είπε ο ίδιος αλλά πρόσθεσε «δεν μπορείς πραγματικά να αγοράζεις και να πουλάς χρυσό το βράδυ στο γραφείο σου, στο σπίτι σου.
Με το Bitcoin, θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό.
Διαπραγματεύεται 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα».
Σύμφωνα με το CNBC, η Κίνα και η Ινδία είναι και οι δυο μεγάλοι αγοραστές.
Μάλιστα, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν αγοράσει bitcoin καθώς το γουάν έχει χάσει την αξία του και οι φορείς χάραξης πολιτικής επιδίωξαν να ενισχύσει τους ελέγχους κεφαλαίων ώστε να είναι πιο δύσκολο να βγάλουν κεφάλαια έξω από τη χώρα.
Την ίδια στιγμή, η ενίσχυση της απήχησης του bitcoin στην Ινδία οφείλεται στην απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας να αποσύρει τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπιών με στόχο την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
«Νομίζω ότι είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική κατηγορία assets, ιδίως ως αντιστάθμιση έναντι σε καταστάσεις όπως η απονομισματοποιήση ή άλλοι γεωπολιτικοί παράγοντες δήλωσε ο David Moskowitz διευθύνων σύμβουλος της Attores.
«Αν έχετε ένα χαρτοφυλάκιο, βλέπω πολύ μικρή ζημιά εάν έχετε επενδύσει ένα μικρό μέρος σε bitcoin για να αντισταθμίσετε κάποια από αυτά τα γεωπολιτικά γεγονότα» υποστηρίζει ο ίδιος.
Η Attores είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να εκτελέσει τις συμβάσεις.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για την άνοδο του bitcoin.
Ο Lee της BTCC επεσήμανε ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin είναι 16 δισ. δολ.
Αυτή είναι βασισμένη σε περισσότερα από 16 εκατ. bitcoin.
«Σε σύγκριση με όλα τα άλλα assets, ειδικά όπως ο χρυσός, οι μετοχές, τα ακίνητα, τα 16 δισ. δολ. είναι απλά μια σταγόνα στον ωκεανό», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης