Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 14 εκατ. αυτοκίνητα πωλήθηκαν στη δυτική Ευρώπη το 2016 - Ρεκόρ 9ετίας

Σχεδόν 14 εκατ. αυτοκίνητα πωλήθηκαν στη δυτική Ευρώπη το 2016 - Ρεκόρ 9ετίας
Η έστω και αργή, σταδιακή και ανισομερής ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να ενισχύσει την τάση αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη και το 2017
Σε σχεδόν 14 εκατ. οχήματα - σε υψηλό ρεκόρ 9 ετών - διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη σε ολόκληρο το έτος 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου αυξήθηκαν κατά 5,8%, έχοντας καταγράψει τον Δεκέμβριο αξιόλογη άνοδο 2,1% σε 1,085 εκατ. οχήματα.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας LMC Automotive, οι πωλήσεις αυτοκινήτων του περασμένου μηνός ήταν ιδιαίτερα αυξημένες σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτές της Ιταλίας(+13,1%), της Γαλλίας (+5,8%) και της Γερμανίας (+3,7%), αντισταθμίζοντας την υποχώρηση των πωλήσεων στη Βρετανία (-1,1%).
Η έστω και αργή, σταδιακή και ανισομερής ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να ενισχύσει την τάση αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη και το 2017, ιδιαίτερα στην Ισπανία και στην Ιταλία, με μικρή άνοδο στη Γερμανία και συρρίκνωση στη Βρετανία.
Οι αυξημένες πωλήσεις του τελευταίου μήνα του έτους που έφυγε, προκάλεσαν την αύξηση των εποχικά διορθωμένων ετησιοποιημένων πωλήσεων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη σε 14,5 εκατ. οχήματα, από αντίστοιχο αριθμό 14,04 εκατ. οχημάτων τον Νοέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης