Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Υπέρ της διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στο Καζαχστάν

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Υπέρ της διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία στο Καζαχστάν
«Ενθαρρύνουμε μια συνάντηση στην Αστάνα. Ελπίζουμε ότι αυτή θα καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα βήμα προόδου» στη διαδικασία της ειρήνευσης, όπως τόνισε ο Kerry κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε
Υπέρ της διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών της Συρίας στην πρωτεύουσα του Καζαχστάν, Αστάνα, τάχθηκε σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 ο (απερχόμενος) υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, παρά την απουσία της χώρας του από το πρώτο στάδιο των διαπραγματεύσεων ρωσικής έμπνευσης και επιρροής.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τα εμπλεκόμενα μέρη του πολέμου της Συρίας να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στην Αστάνα αργότερα στον τρέχοντα μήνα - με την ελπίδα ότι αυτές θα οδηγήσουν ένα βήμα εγγύτερα στην ειρήνη.
«Ενθαρρύνουμε μια συνάντηση στην Αστάνα. Ελπίζουμε ότι αυτή θα καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα βήμα προόδου» στη διαδικασία της ειρήνευσης, όπως τόνισε ο Kerry κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Όπως ανέφερε, ήρθε σε επαφή τόσο με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura, όσο και με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov, με τον στόχο να παραμένει «να πάμε στη Γενεύη, όπου η ουσία των διαπραγματεύσεων θα λάβει χώρα» και οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης