Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg για Γαλλία: Αγώνας για 3 οι εκλογές καθώς τα ποσοστά του Fillon περιορίζονται

Bloomberg για Γαλλία: Αγώνας για 3 οι εκλογές καθώς τα ποσοστά του Fillon περιορίζονται
Σκληρή μάχη αναμένεται να δώσουν στις γαλλικές εκλογές οι Fillon, Le Pen και Macron 
Οι προεδρικές εκλογές της Γαλλίας -που κάποτε είχαν θεωρηθεί έως ένας διαγωνισμός μεταξύ της Marine Le Pen και του κεντροδεξιού Francois Fillon- τώρα έχουν μετατραπεί σε ένα αγώνα για τρεις καθώς ο Fillon χάνει έδαφος και ο ανεξάρτητος Emmanuel Macron ενισχύεται.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
«Με τέσσερις μήνες να έχουν απομείνει έως τον πρώτο γύρο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο.
Όπως πάντα, η προεκλογική εκστρατεία θα είναι αποφασιστικής σημασίας» έγραψε στο twitter ο Yves-Marie Cann, επικεφαλής πολιτικών μελετών στο Elabe.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Elabe, στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, ο πρώην πρωθυπουργός Fillon αναμένεται να κινηθεί στο εύρος του 23%-28%, η Le Pen μεταξύ 22% και 24% και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Macron μεταξύ 16% και 24%.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός Manuel Valls, ο οποίος είναι το φαβορί για να κερδίσει την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος αργότερα αυτό το μήνα, θα λάβει 13% με 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο του επόμενου έτους.
Ο Jean-Luc Mélenchon, ο οποίος υποστηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα συγκεντρώνει 13% με 15%.
Στον αντίποδα, ο Francois Hollande, του οποίο η δημοτικότητα έχει υποχωρήσει σε επίπεδα ρεκόρ, έχει πει ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του.
Σύμφωνα όμως με το Bloomberg, εκτός από την ταυτότητα του σοσιαλιστικού υποψήφιου, το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν κεντρώος Francois Bayrou αποφασίσει να συμμετέχει.
Ο Bayrou έλαβε το 18,6% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές του 2007 και 9,1% το 2012.
Ήταν ασαφής για τις προθέσεις του σε πρόσφατες συνεντεύξεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι βλέπει τόσο τον Fillon όσο και τη Le Pen ως πολύ δεξιούς για το γαλλικό κοινό.
Ταυτόχρονα, ο Bayrou πιθανότατα θα ανταγωνιστεί με Macron για τον μεσαίο χώρο.
Από τα οκτώ σενάρια που εξετάστηκαν από το Elabe, ο Fillon περνάει στο δεύτερο γύρο σε όλα, αντιμετωπίζοντας τη Le Pen σε έξι από αυτά και τον Macron σε δύο.
Ο Macron θα πληρούν τις προϋποθέσεις, αν ο Bayrou δεν προχωρήσει και ο Valls δεν κερδίσει τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης