Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Οι επενδυτές να προσέξουν πολύ με τα νομίσματα των BRICS, ειδικά το γουάν

Goldman Sachs: Οι επενδυτές να προσέξουν πολύ με τα νομίσματα των BRICS, ειδικά το γουάν
Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση του κινεζικού νομίσματος έναντι του δολαρίου
Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα στοιχήματά τους στα νομίσματα των «BRICS» (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) συνιστά στους επενδυτές η Goldman Sachs, σε ό,τι αφορά το έτος 2017.
Πιο «επικίνδυνο» από όλα παρουσιάζεται το γουάν, με την αμερικανική τράπεζα να προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση του κινεζικού νομίσματος έναντι του δολαρίου.
Μάλιστα, σε σχετικό της σημείωμα, η Goldman αναμένει το γουάν να φτάσει ακόμα και τα 7,3 ανά δολάριο μέσα στο τρέχον έτος, λόγω και των ταχέων εκροών κεφαλαίων που παρατηρούνται, όταν η πλειοψηφία των αναλυτών μιλά για τιμές ανάμεσα σε 7,10 – 7,20 ανά δολάριο.
Η τράπεζα τονίζει επίσης πως η Κίνα, η Νότια Κορέα (εκτός BRICS) και άλλες ασιατικές οικονομίες είναι πολύ ευαίσθητες στις πολιτικές προστατευτισμού που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Donald Trump, όταν το ρίσκο περιορίζεται κατά πολύ για τις υπόλοιπες τέσσερις χώρες των BRICS.
Για τις εν λόγω αναδυόμενες οικονομίες, επισημαίνεται πως χαρακτηρίζονται από βελτίωση του ισοζυγίου πληρωμών, πτώση του πληθωρισμού, ελκυστικές πραγματικές αποδόσεις και προοπτικές για μία ισχυρότερη ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης