Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2005 ενισχύεται το γιουάν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

Με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2005 ενισχύεται το γιουάν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας επιτρέπει στο γιουάν να κυμαίνεται στην αγορά spot σε ένα εύρος 2% (συν ή πλην) από την εκάστοτε ημερήσια ισοτιμία αναφοράς που ορίζει
Με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας ενισχύει τις τελευταίες ημέρες η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBoC) τη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας - γιουάν ή renminbi - έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των κεφαλαιακών εκροών από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 η PBoC όρισε την ισοτιμία αναφοράς του κινεζικού νομίσματος στα 6,8668 γιουάν ανά δολάριο έναντι 6,9307 γιουάν χθες, δηλαδή το γιουάν ενισχύθηκε κατά 0,9% στο fixing σε μια μόλις ημέρα, που αποτελεί την ταχύτερη ημερήσια άνοδό του από το 2005.
Παράλληλα, στα 6,8668 γιουάν ανά δολάριο, η κινεζική ισοτιμία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τις 6 Δεκεμβρίου 2016.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας επιτρέπει στο γιουάν να κυμαίνεται στην αγορά spot σε ένα εύρος 2% (συν ή πλην) από την εκάστοτε ημερήσια ισοτιμία αναφοράς που ορίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης