Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ι. Κασουλίδης, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Δεν αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη η  Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας , τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ι. Κασουλίδης.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην κυπριακή Καθημερινή υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «ούτε έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και ούτε πρόκειται να γίνει».
Κάνοντας αναφορά στην τουρκική στάση, σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα για την Άγκυρα να πείσει ότι πραγματικά επιθυμεί λύση.
Αναφορικά με την σύνθεση της διεθνούς διάσκεψης στη Γενεύη, ο υπουργός ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι παρούσα και πως επιθυμία της Λευκωσίας είναι να παραστούν και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Όπως είπε, οποιαδήποτε λύση θα καταλήξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για να επικυρώσει και ταυτόχρονα για να εκδώσει ισχυρό ψήφισμα.
Σχετικά με τις ανησυχίες και στις δύο κοινότητες για θέματα ασφάλειας, ανέφερε ότι επιβάλλεται ξεκάθαρη συμφωνία εφαρμογής της λύσης και τήρησης των συμφωνηθέντων από όλους για να αμβλυνθούν οι φόβοι και στις δύο πλευρές.
Τέλος, αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με την οποία θα διατηρηθεί για κάποια χρόνια η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, με σύνθεση περισσότερο αστυνομική παρά στρατιωτική, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι η πρόταση αυτή  απαντά στις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων σε σχέση με την φυσική τους ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης