Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση

tags :
Theresa May: Επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η χώρα της θα αποχωρίσει οριστικά από την Ε.Ε.
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία θα έχει μία "οριστική ρήξη" με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά η πρωθυπουργός της χώρας, Theresa May, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Sky News, τονίζοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται την καλύτερη δυνατή πρόσβαση της χώρας στην κοινή αγορά της ένωσης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η May, "συχνά ορισμένοι άνθρωποι μιλούν για μας λες και προσπαθούμε να διατηρήσουμε με κάποιο τρόπο τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. ενώ βρισκόμαστε στην πόρτα της εξόδου", τονίζοντας χαρακτρηρισικά ότι "αποχωρούμε, είμαστε στην έξοδο".
Ωστόσο, η βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Λονδίνα εξακολουθεί να επιθυμεί "την καλύτερη δυνατή συμφωνία" σε ότι αφορά το εμπορικό κομμάτι, και την πρόσβαση της χώρας στην ενοιάνα αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ερωτηθείσα για το ζήτημα της συνοριακής πολιτικής, η May αρνήθηκε να δηλώσει εάν θα δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στο ζήτημα του περιορισμού της μετανάστευσης, σε σχέση με την πρόσβαση στην αγορά.
Ωστόσο, οι Βρεξέλλες έχουν καταστήσει σαφές ότι εάν η χώρα επιθυμεί μία πρόσβαση στην ενοιαία αγορά της ΕΕ, πρέπει να επιτρέψει την έλευθερη κυκλοφορία των πολιτών της ένωσης στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης