Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων το 2016, παρά το σκάνδαλο «dieselgate»

tags :
Volkswagen: Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων το 2016, παρά το σκάνδαλο «dieselgate»
Η γερμανική εταιρία εμφανίστηκε αισιόδοξη για το τρέχον έτος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων στα οχήματά της για το 2016 ανακοίνωσε σήμερα (9/1) η Volkswagen AG, παρά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, ενώ η ιδαιτέρως σημαντική άνοδος κατά το Δεκέμβριο οδήγησε τη γερμανική εταιρία να εκφράσει την αισιοδοξία της για το 2017.
Συγκεκριμένα, η Volkswagen παρέδωσε 5,99 εκατ. οχήματα το 2016, όγκος αυξημένος κατά +2,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τα αποτελέσματα να δέχονται ώθηση από μία σημαντική άνοδο στην αγορά της Κίνας.
Παράλληλα, τον Δεκέμβριο, οι παραδόσεις εμφανίστηκαν κατά +16% υψηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 567.900 οχήματα.
"Αυτά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά το κλείσιμο του 2016 μας παρέχουν εμπιστοσύνη για το 2017", δήλωσε ο Juergen Stackmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω αύξηση ήρθε σε μία ιδιαιτέρως διαταρραγμένη περίοδο για την εταιρία, μετά την αποκάλυψη στα τέλη του 2015 ότι είχε εγκαταστήσει λογισμικό εξαπάτησης σε εκατομμύρια οχήματα, τα οποία έδειχναν ότι οι εκπομπές τους ήταν χαμηλότερες κατά τη διάρκεια των δοκιμών απ' ότι κατά τη διάρκεια της πραγματικής οδήγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης