Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Κερδίζει έδαφος ο στρατός στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης

tags :
Ιράκ: Κερδίζει έδαφος ο στρατός στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Sabah al-Numan, δήλωσε ότι οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αρκετές περιοχές της πόλης
Περαιτέρω πρόοδο σημείωσαν σήμερα (9/1) οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στη μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Sabah al-Numan.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην Μοσούλη, ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής Μπλαντιγιάτ, έχοντας περικυκλώσει επίσης τη γειτονική περιοχή Σουκάρ.
Παράλληλα, η εν λόγω εξέλιξη απελυθέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι στα ανατολικά του ποταμού Τίγρη, όπου βρίσκονται αρκετά ερείπια της ασσυριακής πόλης Νινευή.
Να σημειώσουμε ότι από την αρχή του έτους, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει καθοριστικές επιθέσεις ώστε να απομακρύνουν το Ισλαμικό Κράτος από την πόλη, έχοντας και τη βοήθεια των αμερικανικών στρατευμάτων.
Πλέον, η ανακατάληψη των σχετικών περιοχών θα επιτρέψει στην πλευρά του Ιράκ να ξεκινήσει μπαράζ επιθέσεων στο δυτικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των τζιχαντιστών.
Εφόσον επιτεχυθεί η πλήρης ανακατάλυψη της Μοσούλης, η οποία βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, αρκετός κόσμος εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει αυτόματα το τέλος του "χαλιφάτου", το οποίο επεκτείνεται από το Ιράκ μέχρι τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης