Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Κίνδυνοι για το «ράλι Trump» το ισχυρό δολάριο και ο προστατευτισμός

El-Erian: Κίνδυνοι για το «ράλι Trump» το ισχυρό δολάριο και ο προστατευτισμός
Το ακόμα ισχυρότερο δολάριο συνεπάγεται μειωμένη κερδοφορία για τις αμερικανικές εταιρείες, λόγω των ακριβότερων αγαθών
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικείμενες πολιτικές της κυβέρνησης του Donald Trump κρούει εκ νέου ο πολύ γνωστός οικονομολόγος και επικεφαλής σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.
Όπως εκτιμά, μιλώντας στο CNBC, ο προστατευτισμός που θέλει να εφαρμόσει στο εμπόριο η νεοεκλεγείσα αμερικανική κυβέρνηση αλλά και η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, θα ενισχύσουν ακόμα περαιτέρω το εγχώριο δολάριο.
Επιπλέον, σε αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλουν και τα προβλήματα των εμπορικών εταίρων της χώρας, οι οποίοι θα δουν τα νομίσματά τους να υποχωρούν έναντι του δολαρίου.
Το ακόμα ισχυρότερο δολάριο -έχει αυξηθεί 4,5% στο «καλάθι» των νομισμάτων μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου στις 8 Νοεμβρίου- συνεπάγεται μειωμένη κερδοφορία για τις αμερικανικές εταιρείες, λόγω των ακριβότερων αγαθών, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο και την Wall Street, η οποία έχει λάβει ιδιαίτερη ώθηση από τα καλύτερα των αναμενομένων οικονομικών αποτελεσμάτων.
«Η οικονομία έχει γερά θεμέλια.
Η πολιτική γίνεται όλο και πιο φιλο-αναπτυξιακή, το Κογκρέσο γίνεται όλο και πιο λειτουργικό.
Αυτό είναι καλό για τις αγορές των Η.Π.Α.
Ωστόσο, προσέξτε το δολάριο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην συν-διευθύνων σύμβουλος της Pimco, τονίζοντας πως καίριο ρόλο θα παίξουν και οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης