Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ασύλληπτη επένδυση 360 δισ. δολαρίων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020

Κίνα: Ασύλληπτη επένδυση 360 δισ. δολαρίων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2020
Η επένδυση εντάσσεται στη δέσμευση της χώρας για απεξάρτηση από τον άνθρακα, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή την κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας
Το ποσό – μαμούθ των 360 δισ. δολαρίων προτίθεται να δαπανήσει η κινεζική κυβέρνηση μέχρι και το 2020, προκειμένου να κατασκευάσει μία σειρά από έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Η επένδυση εντάσσεται στη δέσμευση της χώρας για απεξάρτηση από τον άνθρακα, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή την κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αν κοιτάξει κανείς μία απλή φωτογραφία από τις κινεζικές μεγαλουπόλεις, οι οποίες «πνίγονται» από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Άλλωστε, ουκ ολίγες φορές έχει σημάνει και «κόκκινος συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Ωστόσο, οι ΑΠΕ θα επιδράσουν θετικά και στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς οι εκτιμήσεις μιλούν για δημιουργία 13 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον τομέα της ενέργειας την επόμενη μόνο πενταετία.
Στις επενδύσεις που περιγράφονται στο νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνονται τα περίπου 150 δισ. δολάρια που έχουν δεσμευθεί από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, που είναι αρμόδια για τον οικονομικό σχεδιασμό της χώρας.
Το ποσό αυτό είναι αρκετό για να κατασκευαστούν 1.000 μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας, αλλά οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας την επόμενη πενταετία, σε νέα αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά έργα, και επενδύσεις σε παλιρροϊκή και γεωθερμική ενέργεια.
Τα παραπάνω σταθεροποιούν την Κίνα σαν τη μεγαλύτερη παραγωγό ηλιακής ενέργειας στον πλανήτη αλλά και ηγέτη στην προώθηση των ΑΠΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης