Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al-Marzouk (Κουβέιτ): Είμαστε αισιόδοξοι πως όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ θα υλοποιήσουν της περικοπές παραγωγής

Al-Marzouk (Κουβέιτ): Είμαστε αισιόδοξοι πως όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ θα υλοποιήσουν της περικοπές παραγωγής
Μέχρι στιγμής οι περικοπές της συμφωνίας του ΟΠΕΚ έχουν ολοκληρωθεί κατά 60 με 70%
Την αισιοδοξία του ότι τόσο οι χώρες του ΟΠΕΚ, όσο και οι χώρες που συνεργάζονται μαζί του, θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός του Κουβέιτ, Essam Al-Marzouk, μέσω κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Mohammed Barkindo.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Al-Marzouk, "είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως όλες οι χώρες θα υλοποιήσουν τις περικοπές", τονίζοντας ότι "αναμένουμε πως θα υπάρχει μεγάλη συναίνεση, κυρίως γιατί η άνοδος των τιμών έχει δείξει μέχρι στιγμής τη σημασία της εν λόγω συναίνεσης".
Μέχρι στιγμής, οι περικοπές της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί κατά 60 με 70%, καθώς ορισμένες χώρες είτε δεν έχουν ξεκινήσει τις περικοπές, είτε προχωράνε σε σταδιακή μείωση της παραγωγής, μέχρι τα επιθυμητά επίπεδα.
"Οι περικοπές δε χρειάζεται να ξεκινάνε από την αρχή του Ιανουαρίου, αλλά θα πρέπει να αποτελούν τον μέσο όρο των επόμενων έξι μηνών", σπεύδει να διευκρινήσει ο Al-Marzouk, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι "ακόμα και αν οι περικοπές δεν ολοκληρωθούνε, θα πρόκειται για την αρχή της συναίνεσης".
Να σημειώσουμε ότι σήμερα (10/1) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε πως μέχρι στιγμής η χώρα του έχει περικόψει 160 χιλ. βαρέλια από την ημερήσια παραγωγή της, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει υλοποιηθεί ο στόχος των περικοπών κατά 210 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληρφορίες, οι υπουργοί Πετρελαίου από Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Αλγερία και Ιράκ ενδέχεται να πραγματοποιήσουν ανεπίσημη συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή (13/1), προκειμένου να συζητήσουν την πορεία της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης