Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός στη Συρία κατηγορoύν τις ΗΠΑ οι Ρώσοι

Για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός στη Συρία κατηγορoύν τις ΗΠΑ οι Ρώσοι
Ο υπουργός Άμυνας, Valery Gerasimov δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικό βομβαρδισμό στην επαρχία Ιντλίμπ
Περισσότεροι από 20 νεκροί πολίτες ήταν ο τραγικός απολογισμός του βομβαρδισμού που πραγματοποίησε το αεροσκάφος B-52 των ΗΠΑ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως κατήγγειλε σήμερα (10/1) ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Valery Gerasimov.
Μάλιστα, η εν λόγω επίθεση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον ουσιαστικά παραβίασε την κατάπαυση πυρός στη χώρα, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του έτους.
"Όπως θυμόμαστε, στις 29 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, η αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε επίθεση στην περιοχή Ντεΐρ Εζ Ζορ εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων", σημειώνει ο Gerasimov, για να συνεχίζει λέγοντας ότι "μετά από αυτή την επίθεσηγ, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την προέλασή του".
"Το τελευταίο παράδειγμα αυτού είναι ο βομβαρδισμός της 3ης Ιανουαρίου, όταν ένα B-52, χωρίς να ενημερώσει τη ρωσική πλευρά, έπληξε στόχο στην πόλη Σαρμάντα, της επαρχίας Ιντλίμπ, η οποία περιλαμβάνεται στη συμφωνία για την κατάπαυση πυρός", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ρώσου υπουργού Άμυνας, ο οποίος πρόσθεσε ότι "περίπου 20 πολίτες έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής".
Να σημειώσουμε ότι κατά την επίθεση του Σεπτεμβρίου, συνολικά 62 άνρθωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, με την πλευρά της Ουάσινγκτον να κάνει μετέπειτα λόγο για "ακούσιο λάθος" το οποίο "βασίζεται κυρίως σε ανθρώπινους παράγοντες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης