Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Στον αέρα δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, λόγω Brexit

Ηνωμένο Βασίλειο: Στον αέρα δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, λόγω Brexit
Πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα θα εξαρτηθούν από το πώς οι δανειστές στη Βρετανία διαπραγματευτούν νέες άδειες με τις ρυθμιστικές αρχές στην ήπειρο
Στον αέρα βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της απόφασης της χώρας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρεται συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο μεταφοράς της εκκαθάρισης των παραγωγών σε ευρώ από το Λονδίνο σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο χάσει την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
Μιλώντας στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του London Stock Exchange Group, Xavier Rolet, δήλωσε πως χωρίς σαφήνεια περί των εξελίξεων στις αγορές μετά το Brexit, οι πελάτες των οίκων εκκαθαρίσεων του Λονδίνου θα φύγουν.
Σε μερικές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υπολογίζει ο Rolet τις πιθανές απώλειες στο Λονδίνο - όχι μόνο από τις εκκαθαρίσεις, αλλά και από άλλους κλάδους που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να αποφευχθεί μία τέτοια εξέλιξη, οι ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητοι έως το 2022, ώστε να μην υπονομευτεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Ο Douglas Flint, πρόεδρος της HSBC, είπε στους Βρετανούς βουλευτές πως αν οι τράπεζες μείνουν χωρίς δραστηριότητες σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι πιθανό να αρχίσουν να συντάσσουν σχέδια «μετανάστευσης» αμέσως αφότου ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το διαζύγιο με την ΕΕ τον Μάρτιο, εκτιμώντας ότι «δεκάδες χιλιάδες» θέσεις εργασίας συνδέονται με δικαιώματα «διαβατηρίου» της ΕΕ.
Αυτή τη στιγμή, οι τράπεζες έχουν δικαιώματα διαβατηρίου, που τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται στις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε. με έδρα τη Βρετανία.
Ωστόσο, αυτό το δικαίωμα ενδέχεται να χαθεί, λόγω του Brexit.
Πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα θα εξαρτηθούν από το πώς οι δανειστές στη Βρετανία διαπραγματευτούν νέες άδειες με τις ρυθμιστικές αρχές στην ήπειρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης