Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης η ιρλανδική Ryanair - Ξεπέρασε τη γερμανική Lufthansa

Μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης η ιρλανδική Ryanair - Ξεπέρασε τη γερμανική Lufthansa
Η Lufthansa παραμένει ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης σε επίπεδο εσόδων επειδή πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, ενώ διαθέτει και δικές του μονάδες παραγωγής φαγητού πτήσεων και συντήρησης αεροσκαφών
Μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης σε επίπεδο συνολικού αριθμού μεταφερόμενων επιβατών είναι πλέον η ιρλανδική Ryanair, που κατάφερε να «κλέψει» την πρωτιά της γερμανικής Lufthansa, αναπτυσσόμενη ταχύτερα το 2016.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2016 η Ryanair μετέφερε 117 εκατ. επιβάτες - 15% περισσότερους απ' ότι το 2015 - έναντι 109,7 εκατ. επιβατών της Lufthansa (+1,8%), με τις περισσότερες εταιρείες χαμηλού κόστους να καταφέρνουν να αναπτυχθούν υγιώς στη χρονιά που πέρασε.
Για παράδειγμα, το 2016 η Norwegian Air Shutle μετέφερε 29 εκατ. επιβάτες (+14%), ενώ η Wizz Air μετέφερε 22,7 εκατ. επιβάτες (+19%), με τη μεγάλη βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet να μεταφέρει 74,5 εκατ. επιβάτες (+6,6%).
Η συμμαχία Air France-KLM πραγματοποίησε αύξηση 4% στον αριθμό επιβατών που μετέφερε το 2016 - σε 93,4 εκατ. επιβάτες - βοηθούμενη και από την άνοδο κατά 23% της επιβατικής κίνησης της εταιρείας χαμηλού κόστους που διαθέτει με την ονομασία Transavia.
Ο όμιλος IAG (British Airways, Iberia, Vueling κ.α.) αύξησε την επιβατική του κίνηση κατά 14% το 2016 σε 100,6 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας τη συμμαχία Air France-KLM μετά και από την εξαγορά της Aer Lingus τον Αύγουστο του 2015.
Η Lufthansa έχει πλέον περάσει στην οικονομική αντεπίθεση, αποφασισμένη να κερδίσει το μερίδιο αγοράς που απώλεσε από τις εταιρείες χαμηλού κόστους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η μεγάλη γερμανική εταιρεία αναπτύσσει δυναμικά τη δραστηριοποίηση της θυγατρικής της εταιρείας χαμηλού κόστους Eurowings, σχεδιάζοντας τη χρηματοδοτική μίσθωση αεροσκαφών και πληρώματος από την Air Berlin, αλλά εξαγοράζοντας και την Brussels Airlines.
Από την πλευρά της, η Ryanair σχεδιάζει εξόρμηση στη Γερμανία, προγραμματίζοντας μάλιστα από το καλοκαίρι να ξεκινήσει πτήσεις από την έδρα της Lufthansa, Φρανκφούρτη.
Επισημαίνεται, ότι η Lufthansa παραμένει ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης σε επίπεδο εσόδων επειδή πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, ενώ διαθέτει και δικές του μονάδες παραγωγής φαγητού πτήσεων και συντήρησης αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης