Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις 163 δισ. δολ. σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Επενδύσεις 163 δισ. δολ. σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Τα ΗΑΕ βρίσκονται αρκετά ψηλά - στην όγδοη θέση - στον κατάλογο της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2)
Την πραγματοποίηση επενδύσεων 163 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 155 δισ. ευρώ) σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) για την επίτευξη παραγωγής του ήμισυ των ενεργειακών της αναγκών με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).
Ο φιλόδοξος αυτός στόχος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2050, στο πλαίσιο μιας πολιτικής εξισορρόπησης των οικονομικών αναγκών της χώρας με τους περιβαλοντικούς στόχους που έχουν θέσει τα ΗΑΕ.
Όπως είναι λογικό, τα ΗΑΕ διαθέτουν τεράστιο ηλιακό δυναμικό, το οποίο επιθυμούν να θέσουν στην υπηρεσία τους για την αντικατάσταση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.
Τα ΗΑΕ βρίσκονται αρκετά ψηλά - στην όγδοη θέση - στον κατάλογο της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού των ΗΑΕ, Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, η χώρα του σχεδιάζει μέχρι το 2050 να καλύπτει από ΑΠΕ το 44% των ενεργειακών της αναγκών, με το υπόλοιπο 56% να καλύπτεται τότε ως εξής: φυσικό αέριο 38%, καθαρότερα ορυκτά καύσιμα 12% και πυρηνική ενέργεια 6%.
Επισημαίνεται, ότι νοτιο-κορεατικές εταιρείες κατασκευάζουν τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες σε περιοχή κοντά στο Αμπού Ντάμπι, για την παραγωγή 1,400 MW από το 2020.
Άλλες χώρες, όπως το Μαρόκο, η Τυνησία και η Υεμένη, δεσμεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2016 να καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές τους ανάγκες από ΑΠΕ μέχρι το 2050.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης