Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα ρεκόρ οι αποστολές αργού πετρελαίου προς την Ασία τον Ιανουάριο του 2017

Σε επίπεδα ρεκόρ οι αποστολές αργού πετρελαίου προς την Ασία τον Ιανουάριο του 2017
Οι συνολικές παραδόσεις από Ευρώπη και Κίνα προς τις ασιατικές χώρες αναμένεται να αγγίξουν τα 22 εκατ. βαρέλια
Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι αποστολές αργού πετρελαίου από την Ευρώπη και την Κίνα προς την υπόλοιπη Ασία για τον Ιανουάριο του 2017, γεγονός που αναμένεται να καλύψει οποιοδήποτε κενό έχει δημιουργήσει στην παγκόσμια προσφορά η συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής ήδη 11 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου έχουν παραδωθεί από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ επιπλέον 11 εκατ. βαρέλια βρίσκονται καθοδόν από τια πετρελαιοπηγές της Βόρειας Θάλασσας, όπου δραστηριοποιούνται αρκετές ευρωπαϊκές και κινεζικές εταιρίες.
Εκμεταλλευόμενοι τη ζήτηση που υπάρχει σε αρκετές ασιατικές χώρες, αρκετές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και οι Vitol, Royal Dutch Shell και Unipec προχώρησαν στην πώληση των εν λόγω ποσοτήτων αργού, με κύριους αποδέκτες την Κίνα και τη Νότια Κορέα.
Η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου, καθώς υποδαυλίζει σε μεγάλο βαθμό την εξισορρόπηση της ενεργειακής αγοράς που προσπαθεί να επιτευχθεί με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.
Ωστόσο, αρκετές πετρελαϊκές εταιρίες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ανάκαμψη των τιμών που έφερε η συμφωνία, προκειμένου να επιτύχουν το μεγαλύτερη δυνατό κέρδος, υπό το φόβο μίας νέας κατάρρευσης σε βάθος χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης