Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fillon: Ο Assad είναι δικτάτορας – Δεν επιθυμώ τη διατήρηση του στην εξουσία

tags :
Fillon: Ο Assad είναι δικτάτορας – Δεν επιθυμώ τη διατήρηση του στην εξουσία
Ο Assad χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους είπε ο υποψήφιος της Δεξιάς για το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας
Δικτάτορα με αιματηρό παρελθόν χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al Assad ο υποψήφιος της Δεξιάς για το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας, Francois Fillon.
«Είναι ένας δικτάτορας, χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τους άλλους.
Εφιστώ την προσοχή των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στο γεγονός ότι δεν είναι οπωσδήποτε απαραίτητο να προσφέρονται στη χειραγώγηση του Assad», δήλωσε ο Fillon σε συνέντευξή του στα δίκτυα BFMTV και RMC.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Assad που μεταδόθηκαν από πολλά γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες χαιρέτιζε τις δηλώσεις του Fillon για την τρομοκρατία.
«Οι δηλώσεις του για την τρομοκρατία, το γεγονός ότι καθιστά προτεραιότητα την καταπολέμηση των τρομοκρατών και δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων χωρών, είναι πράγματα ευπρόσδεκτα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Assad.
«Βλέπει κανείς πως πρόκειται για χειραγώγηση.
Ένας δικτάτορας που κάνει δηλώσεις μπροστά στις γαλλικές τηλεοράσεις για τη γαλλική πολιτική, αυτό αποκαλείται χειραγώγηση.
Όχι, δεν επιθυμώ τη διατήρηση του Assad στην εξουσία.
Είναι ένας δικτάτορας με αιματηρό παρελθόν (...).
Λέω απλώς (...) ότι ο Assad έχει την υποστήριξη ενός μέρους του λαού του (...) και η γαλλική διπλωματία και η δυτική διπλωματία, αρνούμενες ακόμη και την ιδέα να μιλήσουν με τον Assad, αποκλείσθηκαν από τη συριακή σύγκρουση» τόνισε ο Fillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης