Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Τον Ιανουάριο 2015 σχεδόν όλοι μου έλεγαν πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη

Juncker: Τον Ιανουάριο 2015 σχεδόν όλοι μου έλεγαν πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, πρότεινε ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο αλλά και συνεννόηση με τις χώρες προέλευσης 
Τον Ιανουάριο του 2015 σχεδόν όλοι εντός του νομισματικού μπλοκ τόνιζαν πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.
Μιλώντας από τη Μάλτα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της χώρας Joseph Muscat, ο κ. Juncker σχολίασε πως πάντα υπήρχε έντονη η απαισιοδοξία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνοντας κάλεσμα ωστόσο για μία νέα αρχή.
Ο αξιωματούχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τρέχουσες πολύ σημαντικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σημειώνοντας πως «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία, όταν πρόκειται για την Ειρήνη πρέπει να παίρνεις ρίσκα».
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, πρότεινε ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία της Ε.Ε. στη Μεσόγειο αλλά και συνεννόηση με τις χώρες προέλευσης προσφύγων και μεταναστών, κυρίως της Βόρειας Αφρικής, έτσι ώστε να διαμορφωθούν κοινά συστήματα για τη χορήγηση ασύλου στη Γηραιά Ήπειρο.
Από την πλευρά του, ο κ. Muscat, αφού ξεκαθάρισε πως η αλληλεγγύη εντός της Ε.Ε. δεν πρέπει να είναι a la carte, παρομοίασε τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit με τις συζητήσεις το α’ 6μηνο του 2015 μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης