Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Στην Ευρώπη ο μεγαλύτερος κίνδυνος χρηματο-οικονομικής αποσταθεροποίησης λόγω Brexit

Carney (BoE): Στην Ευρώπη ο μεγαλύτερος κίνδυνος χρηματο-οικονομικής αποσταθεροποίησης λόγω Brexit
«Πιστεύω ότι οι κίνδυνοι χρηματο-οικονομικής σταθερότητας γύρω από αυτή τη διαδικασία [του Brexit] είναι μεγαλύτεροι στην ηπειρωτική Ευρώπη σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο»
Η δρομολογηθείσα αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. - γνωστής ως Brexit - εγείρει περισσότερους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για το χρηματο-οικονομικό σύστημα της (ηπειρωτικής) Ευρώπης απ' ότι για το βρετανικό, λόγω της μεγάλης σημασίας του βρετανικού χρηματο-οικονομικού συστήματος στη λειτουργία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Αυτό ανέφερε σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ο (Καναδός) διοικητής της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE), Mark Carney, κατά τη διάρκεια συνεδρίας ερωτήσεων-απαντήσεων στη βρετανική Βουλή, επισημαίνοντας ξεκάθαρα: «Πιστεύω ότι οι κίνδυνοι χρηματο-οικονομικής σταθερότητας γύρω από αυτή τη διαδικασία [του Brexit] είναι μεγαλύτεροι στην ηπειρωτική Ευρώπη σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι δεν εννοεί πως δεν υφίστανται πραγματικοί κίνδυνοι δυνητικής χρηματο-οικονομικής αποσταθεροποίησης στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Brexit - αυτοί σίγουρα υπάρχουν.
Απλά - πάντα σύμφωνα με τον Carney - οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό χρηματο-οικονομικό σύστημα είναι μεγαλύτεροι απ' ότι για το βρετανικό κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης εκτός Ε.Ε. της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης