Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαμηλότερα επίπεδα 3 μηνών υποχώρησε η στερλίνα, παρά τις δηλώσεις Carney

Στα χαμηλότερα επίπεδα 3 μηνών υποχώρησε η στερλίνα, παρά τις δηλώσεις Carney
Η βρετανική λίρα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση ανάμεσα στα ισχυρά νομίσματα το 2017, ως τώρα
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε ενδοσυνεδριακά η στερλίνα, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, παρά τις υποστηρικτικές δηλώσεις του διοικητής της Τραπέζης της Αγγλίας (Bank of England - BoE), Mark Carney.
«Πιστεύω ότι οι κίνδυνοι χρηματο-οικονομικής σταθερότητας γύρω από αυτή τη διαδικασία [του Brexit] είναι μεγαλύτεροι στην ηπειρωτική Ευρώπη σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός τραπεζίτης.
Όπως φαίνεται, ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές, με τη στερλίνα να διολισθαίνει περίπου 1,1%, στο 1,2039 δολάριο, προτού οι απώλειες περιοριστούν στο 1,2058 δολάριο.
Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανήσυχοι για τη βρετανική οικονομία, ενόψει της επίσημης εκκίνησης των διαδικασιών για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον απόηχο της σχετικής απόφασης του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Η σημερινή πτώση είναι καλύτερη μόνο σε σύγκριση με το κρασάρισμα του Οκτωβρίου, όταν η στερλίνα έχασε το 6,1% της αξίας της έναντι του αμερικανικού δολαρίου και διαμορφώθηκε, μόλις σε δύο λεπτά, στο 1,1841 δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 31 ετών.
Από την αρχή του 2017 η στερλίνα έχει χάσει το 2,3% της αξίας της και είναι, μέχρι στιγμής, το σημαντικό νόμισμα με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στον κόσμο.
Μόνο το μεξικανικό πέσο έχει χειρότερες επιδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης